Brouwerij Artemis

Verwerking

Van lokaal geteelde ingrediënten brouwen wij diverse bieren met karakter. Van het restproduct dat hierbij ontstaat, zoals bierbostel, wordt een special soort brood gemaakt. Wij voelen ons maatschappelijk betrokken en werken samen met leerlingen van het Technasium College en studenten van Aeres Hogeschool. Samen met ‘onze bier-fans’ knappen we een fietspad op, planten we bomen, of knotten we wilgen.

Website

Stoker Vogelaar

Export Handel Verwerking

Verzorgt de verwerking en afzet voor 12 biologische fruitteeltbedrijven. Exporteert jaarlijks 3 a 4 miljoen kilo fruit. Loopt voorop met optische sorteertechniek en ontwikkelde een eigen track&trace systeem. Betrouwbaarheid, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn kernwaarden.

Website

Komeco

Export Verwerking

Productie van mestkorrels en -granulaten uit runder- en kippenmest volgens een in eigen huis ontwikkeld biologisch composteringsproces. Producten zijn gegarandeerd vrij van onkruidzaden, ziektekiemen en ongewenste schimmels of bacteriën. De korrels hebben een hoog organische stofgehalte en gunstige NPK-waardes; de nutriënten komen langzaam vrij. Beschikbaar in bulk en consumentenverpakkingen; export naar 35 landen. Bedrijf is sterk gericht op verduurzaming van de productie.

Website

LETS bv

Mechanisatie Verwerking

Ontwikkelt en levert totaal-oplossingen voor reinigingstechniek en bedrijfshygiene in de voedingsindustrie. Bijv. hogedrukreinigingsmachines, RVS-inrichting, hygienesluizen, desinfectiesystemen en leidingwerk. Eigen ontwikkeling van wasmachine en (ont)stapelaar voor kratten voor levende kip.

Website

Schaap Holland BV

Export Handel Verwerking

Grote internationale speler in de wereld van aardappel-gemaksproducten. Ontzorgen van de klant is kernwaarde. Produceert en verwerkt verse tafelaardappelen en een breed assortiment verwerkte producten. Ontwikkelt eigen rassen, nieuwe producten en verpakkingsconcepten. Exporteert naar meer dan 35 landen.

Website

Vereecken Fruitkwekerij en Fruitverwerking

Export Handel Teelt Verwerking

Teelt 48 ha. appels en peren voor verse consumptie, geschild voor grootkeuken en bakkerijgrondstof en sapproductie uit afwijkende maten en fruitschillen. Ontwikkelt eigen schiltechnieken en speciale verpakkingen. Vrijwel alle producten zijn op klantspecificatie. Afzet binnen Benelux.

Website

VNK – Herbs BV

Export Handel Teelt Verwerking

Droogt en verwerkt jaarlijks meer dan 12.000 ton verse kruiden voor de voedingsmiddelenindustrie en farmaceutische industrie. Contractteelt door akkerbouwers in Flevoland; tevens import van (mediterrane) kruiden. Sterke focus op kwaliteit in de keten en innovatie bij teelt en productie. Forse groei in bio-peterselie.

Website

Royal Cosun

Verwerking

Royal Cosun heeft de ambitie om de beste en efficiëntste suikerproducent van Europa te worden. Met ca. 10.000 ha. groeit ongeveer 15% van de grondstof in de provincie Flevoland. Royal Cosun investeert jaarlijks miljoenen in duurzaamheid en kwaliteitsverbetering. De vestiging in Swifterbant huisvest de agrarische dienst (4 p.) voor Flevoland en heeft, naast dienstverlening aan de telers, een rol bij teelt- en rassenonderzoek.

Website

Kaasboerderij De Polderzoom

Verwerking

Dit melkveebedrijf verwerkt een goot deel van de productie tot authentieke boerenkaas (type meshanger) volgens oud familierecept. De volledige jaarproductie van 90.000 kilo wordt binnenlands afgezet. Transparant bedrijf met boerderijwinkel en excursiefaciliteiten (kaasboulevard).

Website