Delvry maakt Dronten bewust van de lokale voedselrijkdom

Waar de coronamaatregelen voor menig ondernemer de nodige zorgen opleverde, zag ondernemer André Aasman juist kans om te pionieren met een nieuwe formule. In anderhalve week richtte hij met enkele andere Drontenaren het bestel- en bezorgplatform Delvry op.

Trek in verse producten van het eigen Dronter land, of van luxe producten, zoals wijn, bier of ijs van lokale winkeliers en ondernemers? Bestel het dagelijks voor 17.00 uur gemakkelijk online en de drie bestelbusjes van Delvry – van ‘delivery’ – brengen bestellingen (vanaf 39,75 euro) de volgende dag al gratis bij je thuis. Slechts een maand na oprichting – medio april 2020 – leveren al ruim dertig ondernemers uit de regio Dronten hun producten via het platform aan de particuliere en zakelijke klanten in de regio.

Andere tijden vragen om bijzondere oplossingen

Het kan snel gaan, kijkt André Aasman terug. “Toen de coronamaatregelen van kracht werden, zag ik al snel afzetvermindering voor mijn eigen aardappelschilbedrijf, waarbij ik veel voor de horeca lever. Tegelijk merkte ik in mijn woonomgeving dat veel mensen niet meer zo gemakkelijk boodschappen durfden te doen. Dat zette me aan het denken om hiervoor een oplossing te bieden. Als betrokken Drontenaar heb ik mensen en bedrijven benaderd die met mij een bestel- en bezorgservice wilden opstarten. Over de koeling en bezorgbusjes beschikte ik al, dus die investering hoefde niet meer te gebeuren.”

Weekopbrengst: 1.000 flessen wijn, 60 broden

“Juist het lokale netwerk hielp me enorm om de neuzen snel de zelfde kant op te krijgen”, merkte Aasman, die enthousiast aan de slag ging. Met de support van lokale bedrijven die de website, promotie en kleding regelden, is het een compleet Dronter initiatief geworden. Dat er behoefte aan deze service was, bleek de eerste week al wel: wijnhandel Gavi verkocht bijvoorbeeld duizend flessen en bakker Tietema moest bijbakken om een totaal van zestig broden te kunnen leveren. Ondernemers zien het als een welkom extra verkoopkanaal”, weet Aasman. “En het voordeel is dat er nu één bezorgdienst langskomt, in plaats van verschillende leveringen. Dat is ook maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

1-na-grootste gemeenteoppervlak biedt kansen
“Wat me vooral verrast heeft, is de grote variatie in het lokale en verse aanbod dat we hier in de regio Dronten te bieden hebben”, vindt Aasman. “Kijk eens om je heen, van aardappelen en groenten tot brood, honing, stroopwafels, yoghurt en vlees. Juist die bewustwording vind ik ook de meerwaarde van dit platform. En kijk eens naar de omvang van de regio: we zijn de 1-na-grootste gemeente qua oppervlakte, die we nu al bedienen. Daarom zien we goede kansen om dit concept ook uit te rollen naar omliggende plaatsen, tot een straal van 70 kilometer. We willen een blijvertje op de markt zijn.”

Facts Delvry

Naam: Delvry
Sinds:15 april 2020
Kerntaak:bezorgen van regionale producten bij mensen thuis
Medewerkers:5, waaronder drie studenten
Directeur/eigenaar: André Aasman
Website:www.delvry.nl
Ik wil meer weten over Dronten agro & food
Neem contact op